A legégetőbb témák - még van belőlük bőven... - felskiccelése mellett arról eddig nem is beszéltünk, hogy hol is van Tuvalu. Bár az ország neve sejteti, hogy nem egy közép-afrikai kis országról van szó, nem árt tisztázni, mert első blikkre talán kevesen vágnák rá, hogy a Polinéziához tartozó Ellice-szigetek területén, Hawaii és Ausztrália között, a Csendes-óceánban fekszik.

Ami nekünk Románia, Ukrajna, Ausztria, vagy Szlovákia, az Tuvalunak Szamoa, Fidzsi-szigetek, és Kiribati. Persze igazán nagy befolyása Új-Zélandnak, és Ausztráliának van a térségre, mint korábban írtam már, például Tuvaluba ebből a két országból jutnak el húsok az emberekhez, ami jó hír, az viszont már kevésbé, hogy ezek a húsok roppant rossz minőségűek. Emiatt írhatjuk azt is, hogy pöttömsége, kiszolgáltatottsága miatt Tuvalu, Ausztrália, és Új-Zéland konyhamalaca...

 

Tuvalu fővárosa Funafuti, amely lényegében egy falu. A népessége nagyjából 4 és fél ezer lehet, de így is a leglakottabb település Tuvaluban. A város legnevezetesebb pontjai közé tartozik a repülőtér, amely voltaképpen egy kifutópálya, valamint a Vaiaku Langi Hotel, illetve a főváros temploma, a Funafuti templom.

 

A turisták kedvenc látnivalója közé tartozik még egy repülőgéproncs, amely a II. Világháborúban zuhant le. A világháború alatt egyébként az USA légiereje használta a repülőteret, azért hogy megvédje a Gilbert-, valamint a Marshall-szigeteket.

A tuvalui kormány máskülönben Vaiakuban található, sokszor emiatt ezt a kis falut tüntetik fel fővárosként - bizonyos esetekben magát a szigetet, Fongafalét nevezik meg annak -, de hivatalosan Funafuti a capital city.

És hogy a tuvaluiak, akkor kit tudnak leparasztozni a saját országukban?

Senkit.

Egy: mert jó fejek.

Kettő: mivel a főváros is falu, ezért lehet következtetni, hogy az egész országban nincs egy város sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://sostuvalu.blog.hu/api/trackback/id/tr762287477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása