Menekülnek az emberek

2011.05.22. 22:20

Tuvalui viszonylatokban még egészen friss hír: az ország kormánya Ausztrália segítségét kéri. A kormány egy kétségbeesett hangú közleményben azt ecseteli, hogy már tarthatatlan a helyzet, ezért arra kéri Ausztráliát, hogy fogadja be a tuvalui menekülteket.

 Aki ezt a blogot látogatja az valamennyire tisztában van vele, hogy a környezetszennyezés miatti éghajlatváltozás, vízszintemelkedés egyik legkiszolgáltatottabb "porszeme" Tuvalu.

A helyiek életébe betört a víz, van olyan otthon, amelyet már teljesen elborított a tenger, de van olyan is, amelynek még "csak" most nyaldossák a küszöbét a habok.

 

A Tuvalui Meteorológiai Szolgálat vezetője szerint egyre komolyabb gondot okoz a dagály, amely április környékén 3,8 méter magas volt.

Beszámolók szerint a tuvaluiak már nem látnak semmi reményt, ezért menekülni akarnak, de nincs hová.

Ezért kérik Ausztráliát, hogy fogadja be azokat az embereket, akik már nem kívánnak embertelen körülmények, örökös életveszélyben élni.

Tuvaluról menekülnek az emberek.

Hát, itt tartunk most... A fasz kivan...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sostuvalu.blog.hu/api/trackback/id/tr382924873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása