Tuvalu = cigány?

2011.05.28. 13:57

Na, szóval...

Tegnap a vastagbor.blog.hu-ra felkerült a Magyar Közlönyből egy határozat, a lényeg: a magyar kormány elrendeli, hogy több csendes-óceániai álammal - köztük Tuvaluval - is felvegye a diplomáciai kapcsolatot. Ez egyébként örömteli, másrészt nem tudni mire számíthatunk mi, kalandozó magyarok, miután voksunkat adtuk - a már egy korábbi posztban ismertetett - a szigetország elsüllyesztésére.

 

 

 

 

 

 

 

A kezdeményezés - azon túl, hogy valószínűleg szart sem ér - tényleg jó, de többet érne, hogy 20 hippi kiállna a Hősök terére, és meztelenül tuvalui zászlót lobogtatna. (Ha valaki ezt bevállalja, akkor írjon kommentbe, rajtam ne múljék). A figyelem ugyanis az ország esetében mindennél többet ér. Persze, ha egy diplomatát odaküldünk, aki éppen nem kefélni, vagy üdülni megy, hanem, hogy tegyen valamit, az rendben van, de... vegyesek ezzel kapcsolatosan az érzéseim...

A vastagbor.blog.hu-nak, és laspalmasnak egyébként köszönöm, hogy belinkelték a blogot, mert így jóval több emberhez jut el az infó, másrészt nem lehet amellett a kérdés mellett elmenni - persze csak megfelelő öniróniával -, hogy a tuvalui cigányokkal rokon nép-e, vagy sem?

A poszthoz két képet bemásoltak, ami valóban a legrosszabb kecskeméti cigánysorokat juttatják az eszembe, de ez csak az egyik része a dolognak. A nyomor, a disznószar, a szemét éppen azért olyan szembetűnő, mert ezeknek az embereknek, ennek az országnak már nincs pénze arra, hogy elszállítsa, komposztálja, stb.. a szemetet, és az ürüléket. Botrány, ami ott van, de nem hiszem, hogy azért, mert a helyiek olyan mentalitással rendelkeznének, mint egy jakabszállási anyadisznó, amelyik előszeretettel fingik a kölyke orrába, és fetreng meg a saját szarában. Soha nem jártam még Tuvalun, soha nem beszéltem még tuvaluival, de egyszerűen nem hiszem, hogy ez a kosz, szemét, csak a rossz tuvalui mentalitás miatt lenne. Vagy, ha jobban tetszik a tuvalui cigánymentalitás miatt. Ezt nem is lehet innen megállapítani, de ítélkezni sem szabad. Bár, bánja fene, legyen a tuvalui cigánynép, és akkor talán a Lungo Drom majd segít nekik. Abban sajnos nem hiszek, hogy O. V. és valamelyik kis diplomatája valódi támogatást tud nyújtani, de ne legyen igazam.

A fenti gondolatsor vége az akart lenni, hogy Tuvalu putrijában pont az a szomorú, hogy a maga kis elzártságában egy ékszerdoboz, ami most a víz miatt nem nagyon kap levegőt, és szenved. Gyönyörű pontjai vannak az országnak, amik igenis megérik a felfedezést, csak hát, valami kéne, hogy felfigyeljünk rájuk.

Ha nem is ez a blog, de talán húsz meztelen hippi elég lenne.

Vagy 1 meztelen O. V.

Vagy bánja faszom, csak értsék már meg az emberek: ha nem segítünk, akkor ezek - cigányok, vagy sem - ott döglenek meg...

A bejegyzés trackback címe:

https://sostuvalu.blog.hu/api/trackback/id/tr972938721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása